Wednesday, November 10, 2010

PENGALAMAN PAHIT!

mesti sume orang de pengalaman kan???ni pengalaman aku masa zaman kegemilangan dulu..huhu(k0nonye)


PENGALAMAN 1;

pengalaman pahit aku masa aku first mula2 start belajar atau hari pertama masuk form4 kat skolah tercinta ku kat SEK.MEN.KEB (A) Melor.hehehe.
terjadi nye pahit apabila aku dengan saem aku nama die adi akmal.kalu nak knl,ado sbelah 2 blog dio.huhu..lepas abih kelas petang 2,aku nak balik la umah dengan adi.tapi sebelum balik umah aku nga adi ni g la dlu peringat umah kawan aku Dinie.nak ambik memory kad phone kate nye adi..
lepas ambik memory card umah dini kwan aku ni,aku nga adi balik la..
on d way balik ni,kteorang follow la sbijik teksi ni alik blakang.teksi ni pakcik tua yang bawak.sampai kat stesen minyak esso kat melor 2,adi ni nak potong teksi sbelah kanan.alih2 pakcik ni nak wat U-turn kat double line.bkn stakat double line line la,triple line aku ase.
dah la bagi signal lambat.uuhhh ape lagi,xsempat nak break la moto.langgar sisi kanan teksi.aku nye terpelanting sberang jalan sana.adi plak kat tengah2 line.adi yang bawk moto.aku dk belakang.2 yang aku paling jauh terpelanting.fuuhh,nasib baik la van 2 xlanggar aku plak sempat break,Syukur!!!.lau x,ntah ke xde aku skang ni.

mula2 exident 2,aku xpasan pe.cepat sangat terjadi..yang aku pling nak xlupa,masa lepas terpelanting 2,aku nak la bangun tiba2 jatuh balik..sebab pe,peha kiri aku patah @ terkehel.mujur la de hamba allah yang angkat aku letak bawah pokok tepi jalan.
aduuuhhh!!dalam kesakitan.huhu..dipendekkan cite.aku nga adi dibawa la ke hospital USM K.Kerian oleh pak cik yang kitorang langgar ni..
Ni aku nak cakap lucu pun de,nak cakap bengang pon de nga pak cik ni.on d way nak bawak aku g hospital 2,sempat lagi die g bubuh minyak kat petronas depan skolah melor 2.nasib baik bubuh RM10 je.huuhh.lau RM50,xke seksa aku dk dalam teksi Merchendise tanpa aircond.Allah,tuhan saje yang tahu sakit aku masa 2.adi plak luka kat muka,bibir sume koyak.tapi sempat lagi tengok kat cermin depan 2.nak tngok luka die.huhu.

Dalam 15 minit smpai la kat USM.haaaa.ni satu lagi pakcik ni.de ke sampai2,nye g letak nye kteorang kat bersalin.aduuuhhhh..banyak xkena nga pakcik ni..kena pusing balik g kat emergency.dah la kena tunggu lak nak bagi rawatan.adoii,pe ke hel oram ngah sakit ni..

Seingat aku,masa dalam bilik bedah ase nye aku,satu katil doktor dk likung aku..xtahu la diorang wat pe.sbb masa 2 aku di beri ubat tidoq.aku sedar je aku dah de kat wad 3selatan n kaki aku ditarik dengan brape kg besi ntah.nak betul kaki aku...huhu..sampai skang aku ingat wad ni.dkat sbulan gak la dk dalam wad.tapi adi boleh balik terus slepas di rawat.aku xtahu nape.nasib baik nak dekat raye aji 2,aku boleh discharge..hehehe.sukenye.

di ikut kan,dah masuk 4tahun dah kejadian ni..tapi masih segar di ingatan aku.lpas aku sembuh sume,baru la aku berjumpa dengan mrs.harbee secara xsengaja kat skolah 2.dan smpai skrang kekal.huhu(masuk gak sal ni ek.doa2 kekal k.hahaa)



PENGALAMAN 2;

hahaha..macam de babak lak pengalaman aku ni ek..tapi ni la pengalaman aku masa dulu.ni pun pengalam aku exident kali yang kedua dekat kem desa pahlawan on d way nak g ke machang.kali ni aku yang bawa moto.aku bawak member aku sorang,nama Nazaruddin.





masa aku sedang ralit bawa moto ni,dalam 100km/h jagak la.de sbijik kete kenari nak wat U-turn kat selekoh.aku xpasan signal pon xbagi,aku terlanggar sbelah sisi blakang dekat bubuh minyak .punye la kawan aku terpelanting jauh depan aku.aku terjatuh sberang jalan gak.mujur la aku xde patah pe2.boleh bangun lari g sberang jalan.kawan aku pun sama,juz calar je.aku de la luka ckit kat ibu jari.luka ckit pon,tercabut gak kuku ibu jari kanan aku..aku n kawn aku d bawa ke klinik Kok Lanas.

nak cabut dah 2 kuku...

keadaan kete terok gak la.sebab tayar blakang die tercabut n tangki minyak pecah..moto lak,kulit enjin sbelah kanan pecah n handle belok..nnti aku upload letak dalam ni gambar k.hehehe.tuan punye kete ni mak andan.nasib baik la die salah.sume kerugian die tanggung.termasuk moto..Video aku rakam kete kenari tercabut tayar 2 ntah la ku simpan kat ne..yang ni lbh kurang dkat 1tahun lbih dah terjadi.sepatut nye hari kejadian aku g sambut befday aku sebab masa 2 8march 2009.huhuhu..pe la nasib..


Terima Kasih Bace Entry Dalam Blog ni

0 suka senyum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...