Thursday, June 30, 2011

PERKAMPUNGAN 1MALAYSIA

ASSALAMUALAIKUM & SALAM 1MALAYSIA.
.fuhhh.lama betol aku xupdate blog aku ni.kali ni sku de nak share ckit sal program yang aku tersertai kat U aku ni..program ni die panggil program perkampungan 1Malaysia...atau senang nak paham,program anak angkat..dalam program ni ade melayu,india,cina,org asli dan siam..hahaha.
menarik bukan..siam sorang je..memang 1Malaysia.sume kaum de.sebanyak 9 IPTA/IPTS iaitu USM,UUM,Politektik Arau,Politeknik Ipoh,Uitm Arau,Unversiti
Teknologi Teknologi Mara P.Pinang,K.Komuniti Bandar Darul Naim,UPSI dan UniMAP.lebih kurang 240 pelajar yang menyertai dan d bahagikan kpada 5 buah Kg.antara kg yang paling cantik adalah kg aku,Ujung Bukit..aku malas nak cite panjang,aku sa
ntai kan korang dengan gambar2 yang sempat aku ambik k...zesssssss...jom layann..aku tunjuk ringkas2 je k.

permandangan

hahaha..pe la pompuan2 ni.

sungguh indah.


yg pkai baju kuning sbelah kanan 2 abg angkat kteorang

budak2 yg mak angkat aku ajar kat tadika

pakai baju purple 2 mak angkat kteorang,dari kiri Ramesh,Mail Lambung,Aku dan Hoo.memeng padan 1Malaysia.


ni pehal dk atas storm org ni..hbis la remuk nnt.nampak sume sihat alik blakang 2..hahaha..budak UPSI,group aku.




ni ari pertama,pendaftaranuntuk program perkampungan di dewan UniMAP,Kubang Gajah


hahaha.persembahan dari kg keluarga angkat aku,kg ujung bukit,Bintong Perlis..memang sngat lucu sep2 dio wat persembahan
antara pemandangan kg keluarga angkat ku..huhu
..memang sangat cantik.ni antara pemandangan die..aku tunjuk secara ringkas je.
ni program bersama pelajar SEK
MEN Abi,Bintong
,pelajar form5.aku d suruh untuk menjadi fesi,tp aku tolak..huhu.ramai sangat yang nak.aku bg je la kat yg nak 2.rileks ckit keje aku..hahaha.
ni lak kami pegi memberi sumbangan kat family yg susah area kg ni jgak..berjalan kaki.
ni ari kedua,g derak kat padang besar.sempadan thailand..g shoping2,tp aku xshoping gpo2 pon.hahahaha.


Banyak lagi yang aku belum ceritain,tapi setakat itu saja lah yang aku larat bagi tahu.bagi aku,pengalaman ni adalah kali pertama bagi aku dan pengalaman yang sangat menarik.pe2 pon,nanti de masa or kesempatan aku akan melawat keluarga angkat aku.sebab diorang beria ria suh tinggal lama di rumah nye walaupon program da habis.

Terima Kasih Bace Entry Dalam Blog ni

2 suka senyum:

۩PuteRi Pink۩ said...

cayalah cayam..hppy la 2..hehe..

farhan687 said...

hahaha.ne de cayam..nk g mkn buah durian umah mok.ngidam buah durian.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...